| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové na sýru


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:9.7.2009

Ingredience:

1kg vepřového masa
0,25 kg cibule
0,25 kg tvrdého sýra (Eidam) nakrájeného na plátky
sádlo na vymazání pekáčku
sůl, pepř podle chuti
mléko nebo smetana cca 1/4 litru
volitelně: žampiony nebo praváky

Popis:

Libovolné vepřové maso bez kosti nakrájíme na malé řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Při solení pozor na použitý druh sýra, některé jsou výrazně slané! (Kdo nemá rád bůček, ať použije raději kýtu.) Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Do vymaštěného pekáčku klademe postupně vrstvy cibule, masa a sýra až do spotřebování surovin. Vrchní vrstva by měl být sýr. Zalijeme smetanou nebo mlékem tak, aby byly zaplněny všechny mezery, ale sýr ještě neplaval. Pečeme v troubě bez pokličky 45-50 minut při 200 st. C. Pečení můžeme nahradit dušením pod pokličkou, je ovšem nutno hlídat - pokud by ubývalo šťávy, je nutno dolévat vodou nebo vývarem. Celou dobu přípravy není nutno jakkoli míchat. Příloha vařený brambor nebo chléb. Velice dobrý je přídavek hub, zatím je vyzkoušeno s praváky nebo se žampiony. Uvedená množství jsou pouze orientační, recept snese velký rozsah jak množství, tak druhů vepřového masa i sýra. Nejlepší výsledky dává kýta, kotlet a krkovička, ale ani bůček není k zahození.


Jít na recept Vepřové na sýru >>