| DWN.cz | Email šablony | Snadné hubnutí | Pletení | EET Účtenky | Omalovánky | Rybář | Domácí účto | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové maso v pikantní omáčce


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:23.9.2012

Ingredience:

1 kg vepřové kýty
5 dkg slaniny
1 velká cibule
čtvrtlitrový hrnek nakrájené zeleniny (mrkev, celer, petržel)
10 zrnek pepře
2 ks nového koření
osminka litru bílého vína
1 lžíce tučné hořčice
čtvrt litru kysané smetany
1 lžička hladké mouky
1 lžička cukru

Popis:

Kýtu protáhneme slaninou. V kastrole zpěníme na sádle rozkrájenou cibuli do růžova a přidáme všechnu zeleninu. Osmahneme. Přidáme osolené maso, pepř, nové koření a dusíme do poloměkka. Pak přilijeme víno a maso v troubě dopečeme za stálého podlévání doměkka. Maso vyndáme, rozkrájíme na plátky. Štávu zahusíme smetanou, smíchanou s moukou, cukrem a hořčicí. Krátce povaříme a přecedíme na maso.
Podáváme s knedlíkem.


Jít na recept Vepřové maso v pikantní omáčce >>