Ingredience:
400g vepřového masa
1-2 vejce
po 1 lžičce:
škrobové moučky,
soli,
oleje
Na omáčku:
3 lžíce oleje
1 větší cibule
1 stroužek česneku
kousek čerstvého zázvoru(asi 3 cm)
1 lžíce estragonového octa
po 1 lžíci:
cukru a sójové omáčky
1 lžička škrobové moučky
100-150ml vývaru
|
Popis:
Předem připravíme omáčku.
Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, česnek a na plátky nakrájený zázvor. Zalijeme vývarem, přidáme curk, ocet, špetku glutamalu a sójovou omáčku s máčenou škrobouvou moučkou. Za stálého míchání povaříme 5-10 min., až omáčka zhoustne.
Z vajec, mouky, škrobové moučky, špetky soli a lžičky oleje ušleháme řídké těstíčko. Smícháme s vepřovým masem nakrájeným na kostičky o velikosti lískových oříšku. Na pánvi rozpálíme olej a postupně přidáváme po částech maso smíchané s těstíčkem. Během smažení oddělujeme jednotlivé kousky a mícháme, aby byly osmaženy za všech stran. Hotové maso vyjmeme na mísu.
Vepřové kostičky podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi přelité sladkokyselou omáčkou.
|