| Email šablony | DWN.cz | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Recepty doma | FormOffice | Hromadné emaily | EET Účtenky | Rybář | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové maso na víně II.


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.6.2019

Ingredience:

600 g vepřové kýty nebo vykostěných kotlet
100 g rajčatového protlaku
1 dl červeného vína
větší cibule
80 g oleje
mletá sladká paprika
tymián
mletý pepř,sůl

Popis:

Z kýty nebo kotlet nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, prudčeji je po obou stranách opečeme, zaprášíme mletou paprikou a zmírníme oheň.
Po chvíli na každý plátek navrstvíme lžíci rajčatového protlaku, posypeme špetkou tymiánu a vše podlijeme červeným vínem.
Plátky obrátíme, lehce promícháme a dále dusíme. Podle chuti můžeme přidat lžičku cukru a dodusíme doměkka.
Podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem nebo s opékanými brambory.


Jít na recept Vepřové maso na víně II. >>