| Rybář | Pletení | Email šablony | DWN.cz | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové koleno Silvestrovské


Doba přípravy:02:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.12.2013

Ingredience:

2 vepřová kolena
1 lžíce octa
1 lžíce soli
2 bobkové listy
1 hlavička česneku
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
lžice sádla na vymaštění pekáče
1 lžíce medu
lžička grilovacího koření

Popis:

1. den:
Do 1 litru vody dáme lžici octa, lžici soli, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 pepřů, vše povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme utřenou hlavičku česneku. Do takto připraveného nálevu ponoříme kolena a necháme do druhého dne rozležet.

2. den:
Kolena v nálevu uvaříme do měkka, asi 1 hod.dobře si vymastíme pekáč a kolena dáme do pekáče do trouby péci. Budeme je často podlévat horkou vodou a několikrát během pečení otáčet, aby se nelepila ke dnu. Doba pečení je asi 1 - 1,5 hodiny. Asi 10 minut před koncem pečení potíráme medem s grilovacím kořením.(lžíce medu a lžička gril. koření.)


Jít na recept Vepřové koleno Silvestrovské >>