| Rybář | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové koleno na pivě


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.6.2014

Ingredience:

3 vepřová kolena
500 ml černého piva (může být i řezané)
15 stroužků česneku
4 cibule
8 lžic plnotučné hořčice
mletá sladká paprika
nové koření
pepř černý celý
bobkový list
kmín
300 ml vody na podlití
instantní jíška tmavá nebo chlebová střídka na zahuštění šťávy
mletý černý pepř, sůl
hořčice
čerstvý strouhaný křen

Popis:

1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno. Zarolujeme a dobře svážeme provázkem.
2. Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do trouby při 180°C na cca 1 až 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a dokřupava.
3. Veškerou šťávu s rozpečenou cibulí slijeme do hrnce, zredukujeme a lehce dohustíme jíškou nebo chlebovou střídkou. Podle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme provázek.
4. Prokrojené koleno podáváme se šťávou a brambory. Doplníme hořčicí a strouhaným křenem.


Jít na recept Vepřové koleno na pivě >>