| Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Rybář | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Vepřové frikase v pórkovém krému | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800g vepřové kýty | ||||||||
Popis: Maso nakrájíme drobné kostky , v kastrolu ho na rozehřátém másle prudce opečeme ze všech stran , osolíme , opepříme a okořeníme tymiánem , zalijeme vínem a přikryté dusíme 45 min. na mírném ohni . Přidáme pórek a dusíme dalších 15 min. . Když maso změkne , sejmeme kastrol z plotny . Rozšleháme smetany a žloutky , vmícháme do pokrmu a podle potřeby osolíme a opepříme . Rozdělíme na talíře a jako přílohu podáváme brambory s máslem , sypané pepřem a petrželkou . |