| Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Rybář | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové frikase v pórkovém krému


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.6.2009

Ingredience:

800g vepřové kýty
lžíci másla
sůl,pepř
tymián
250 ml. bílého vína
600g zmraženého pórku
150g zakysané krémovité smetany
2 žloutky
50 ml. sladké smetany

Popis:

Maso nakrájíme drobné kostky , v kastrolu ho na rozehřátém másle prudce opečeme ze všech stran , osolíme , opepříme a okořeníme tymiánem , zalijeme vínem a přikryté dusíme 45 min. na mírném ohni . Přidáme pórek a dusíme dalších 15 min. . Když maso změkne , sejmeme kastrol z plotny . Rozšleháme smetany a žloutky , vmícháme do pokrmu a podle potřeby osolíme a opepříme . Rozdělíme na talíře a jako přílohu podáváme brambory s máslem , sypané pepřem a petrželkou .


Jít na recept Vepřové frikase v pórkovém krému >>