| DWN.cz | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Recepty doma | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Domácí účto | Hromadné emaily | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové a hovězí dušené v kapustě


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:3.1.2015

Ingredience:

200 g mastnejšieho bravčového mäsa (bôčik)
150 g uvareného hovädzieho mäsa
150 g ryže
lyžica oleja
1 cibuľa
1 vajce
mleté čierne korenie
majorán
soľ
1 kg kyslej kapusty
30 g masti
30 g hladkej múky
2 cibule
3 dl kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
soľ

Popis:

Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme. Zalejeme vodou a prikryté udusíme v rúre. Vychladnutú ryžu pomiešame s pomletým mäsom, vajcami, korením, majoránom a soľou. Vyformujeme gule. Kapustu pokrájame. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme kapustu, podlejeme vodou, pridáme mäsové gule, dusíme 20 minút. Potom gule obrátime a ešte 30 minút dusíme. Po dusení ich uložíme do vyhriatej rúry v prikrytej nádobe. Do kapusty pridáme 2 dl kyslej smotany, v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku a povaríme. Nakoniec pridáme cesnak rozotretý v soli a zbytok kyslej smotany. Gule uložíme do hlávkovej kapusty a podávame s chlebom.


Jít na recept Vepřové a hovězí dušené v kapustě >>