| DWN.cz | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Recepty doma | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Domácí účto | Hromadné emaily | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Vepřové a hovězí dušené v kapustě | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 200 g mastnejšieho bravčového mäsa (bôčik) | ||||||||
Popis: Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme. Zalejeme vodou a prikryté udusíme v rúre. Vychladnutú ryžu pomiešame s pomletým mäsom, vajcami, korením, majoránom a soľou. Vyformujeme gule. Kapustu pokrájame. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme kapustu, podlejeme vodou, pridáme mäsové gule, dusíme 20 minút. Potom gule obrátime a ešte 30 minút dusíme. Po dusení ich uložíme do vyhriatej rúry v prikrytej nádobe. Do kapusty pridáme 2 dl kyslej smotany, v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku a povaríme. Nakoniec pridáme cesnak rozotretý v soli a zbytok kyslej smotany. Gule uložíme do hlávkovej kapusty a podávame s chlebom. |