| Hromadné emaily | EET Účtenky | Pletení | DWN.cz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Domácí účto | FormOffice | Recepty doma | Email šablony | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová roláda s bramborovou nádivkou


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:20.3.2015

Ingredience:

1,5 kg bravčového pliecka
750 g očistených zemiakov
údenú slaninku
100 g nakrájanej cibule
2 vajcia
100 g hladkej múky
0,5 dl oleja
rascu
mletú červenú papriku
cesnak
mleté čierne korenie
soľ.

Popis:

Pliecko rozkrojíme na veľký plát, naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme, posypeme sladkou paprikou (môže byť aj štipľavá).
Plnka: Zemiaky najemno nastrúhame, necháme 15 minút odstáť, prebytočnú vodu zlejeme a ešte trošku vytlačíme. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, hladkú múku a vajcia, olej a osolíme, okoreníme, môžeme pridať aj pretlačený cesnak. Dobre premiešame. Plnku uložíme v tvare valca na pripravený plát mäsa, zarolujeme, spevníme špagátom a takto pripravené položíme na olejom vymastený pekáč, osolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a pečieme na 180 stupňoch asi 1,5 až 2 hodiny. Priebežne podlievame výpekom, na vrch môžeme poukladať údenú slaninu.


Jít na recept Vepřová roláda s bramborovou nádivkou >>