| Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Email šablony | Pletení | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Hromadné emaily | FormOffice | Recepty doma | Formuláře na PC | Rybář | DWN.cz | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová pečeně se sýrem


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.5.2012

Ingredience:

vepřová pečeně bez kosti 800 g
sůl,mletý peř,rozmarýn
olej 2 lžíce
máslo 40 g
hořčice 1 lžíce
tvrdý sýr (ementál) 150 g
hladká mouka 2 lžíce
voda na šťávu 125 ml
bílé víno 250 ml

Popis:

Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme trochou rozmarýnu. V pekáčku rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme. Podlijeme ho vodou, přidáme asi 30 g másla, vložíme do trouby a pečeme při 150 °C přibližně 45 minut. Během pečení maso podléváme vodou.
Upečené maso vyjmeme z pekáčku. Výpek si necháme. Pečeni několikrát podélně nařízneme, řezy potřeme hořčicí a vložíme do nich plátky sýru. Maso pevně zabalíme do alobalu, vložíme do čistého pekáčku a v troubě pečeme asi 10 minut. Výpek z masa vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme. zalijeme vodou a bílým vínem. Šťávu důkladně provaříme. Ochutíme ji solí, zjemníme zbylým máslem a nakonec procedíme.
Pečeni necháme krátce zchladnout, aby nevytekl sýr, a nakrájíme na plátky. Při podávání maso rozdělíme na talíře, přelijeme horkou šťávou, obložíme listem hlávkového salátu a nakrájenou červenou paprikou.


Jít na recept Vepřová pečeně se sýrem >>