| EET Účtenky | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře na PC | Email šablony | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | Recepty doma | Počítej Kalorie | Rybář | Omalovánky |
|
| ||||||||
Vepřová pečeně po dijonsku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800g vepřové pečínky | ||||||||
Popis: Do hrnce s 1 litrem slané a opepřené vody vložíme maso,uvedeme do varu a pod pokličkou slabým varem vaříme 30 minut.Zapekací mísu vytřeme utřeným stroužkem česneku.Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.Ty pak rozložíme do mísy ve třech vrstvách,každou vrstvu posypeme směsí rozdrceného bobkového listu a tymiánu,utřeného stroužku česneku a strouhaného muškátového oříšku.Pak brambory zalijeme vývarem z masa-musí být ponořeny.Nakonec přidáme sádlo.Vložíme do předehřáté trouby a po 15 minutách položíme na brambory připravené maso.Pečeme asi hodinu.Brambory do sebe vsáknou všechen tuk. |