| FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Rybář | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | DWN.cz | Omalovánky | Domácí účto | EET Účtenky | Recepty doma | Hromadné emaily | Pletení |
|
| ||||||||
Vepřová pečeně na smetaně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg vepřového masa (kýta,plecko) | ||||||||
Popis: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, máslo, všechno koření, kousek citrónové kůry (omyté) a osmahneme. Osolené maso potom vložíme na tento základ. Zalijeme vínem a podlijeme trochou horké vody. Měkké maso vyndáme. Vysmahlou zeleninu zalijeme smetanou do které jsme rozkvedlali mouku. Dochutíme citrónovou šťávou a povaříme. Hotovou omáčku propasírujeme přes hrubší cedník, maso nakrájíme na porce, dáme ještě prohřát do omáčky. Podáváme s českým houskovým knedlíkem. |