| Email šablony | Rybář | Počítej Kalorie | Domácí účto | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře na PC | Recepty doma | Hromadné emaily | FormOffice | Pletení | EET Účtenky | DWN.cz |
|
| ||||||||
Vepřová pečeně na smetaně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg vepřového masa (kýta,plecko) | ||||||||
Popis: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, máslo, všechno koření, kousek citrónové kůry (omyté) a osmahneme. Osolené maso potom vložíme na tento základ. Zalijeme vínem a podlijeme trochou horké vody. Měkké maso vyndáme. Vysmahlou zeleninu zalijeme smetanou do které jsme rozkvedlali mouku. Dochutíme citrónovou šťávou a povaříme. Hotovou omáčku propasírujeme přes hrubší cedník, maso nakrájíme na porce, dáme ještě prohřát do omáčky. Podáváme s českým houskovým knedlíkem. |