| Omalovánky | Recepty doma | FormOffice | Email šablony | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | DWN.cz | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Pletení | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová panenka "Bahamos"


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:20.5.2014

Ingredience:

vepřová panenka (a 150 - 200 g) 5 ks
sůl; pepř; (grilovací koření);
kukuřičný škrob
olej 100 g;
máslo 50 g
banán 5 ks;
čerstvá bazalka
niva 200 g;
(holandská omáčka 50 g/porce)

Popis:

Vepřovou panenku podélně nařízneme, zlehka naklepeme, okořeníme a zaprášíme škrobem. Potřeme olejem a necháme asi 20 min. uležet.
Naložené maso opečeme na zbylém oleji, po obrácení masa přidáme polovinu másla a maso dopečeme. Oloupaný banán rozpůlíme a klademe na maso, ovoníme drobně nakrájenou čerstvou bazalkou a posypeme jemně strouhaným sýrem. Zakápneme rozpuštěným máslem.Dáme na chvíli zapéci pod gril. Hotové maso necháme několik minut v teple odpočinout.Podáváme.
Může se použít i mikrovnná trouba, ale sýr nevytvoří potřebnou kůrčičku.
K masu podáváme teplou holandskou omáčku, nebo strouhanou nivu přímo do ní vmícháme a maso přelijeme vzniklou omáčkou, pak už maso nepřeléváme máslem.


Jít na recept Vepřová panenka "Bahamos" >>