| Formuláře ZDARMA | FormOffice | Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz | Rybář | DWN.cz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Recepty doma | Formuláře na PC | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová kýta v jemné omáčce


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.7.2013

Ingredience:

600g vepřové kýty
150g kořenové zeleniny
1 cibule
olej
1 lžička kari koření
150mlčerveného vína
100g anglické slaniny
sůl,mletý pepř
200ml kysané smetany
cukr

Popis:

Vepřovou kýtu rozkrájíme na řízky,mírně naklepeme,osolíme a opepříme.Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou nasekanou cibuli,přidáme kari koření a promícháme.Vložíme maso,tenké plátky slaniny a společně krátce osmažíme.Očištěnou kořenovou zeleninu najemno nastrouháme,přidáme k masu,podlijeme vínem a dusíme téměř doměkka.Maso vyjmeme,zeleninu rozmixujeme,dolijeme vodou a necháme přejít varem.Vložíme maso a dodusíme.Smetanu rozšleháme a za stálého míchání vlijeme do omáčky.


Jít na recept Vepřová kýta v jemné omáčce >>