| Rybář | Recepty doma | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Omalovánky | Pletení | Formuláře na PC | DWN.cz | FormOffice | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová kýta plněná po staročesku


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.7.2021

Ingredience:

400 g vepřové kýty
200 g mletého masa
500 ml světlého piva
2 lžíce sádla
1 lžíce másla
2 vejce
15 g sušených hub (směs)
2 cibule
1 lžička zázvoru
sůl a mletý pepř dle chuti
MAGGI Harmonie chuti
1 kostka MAGGI Bylinky česnek a petržel
2 kostky MAGGI Šťávy k vepřovému masu

Popis:

Na sádle krátce opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, mleté maso a namočené sušené houby, které ochutíme MAGGI Harmonii chuti a kostkou MAGGI Bylinky česnek a petržel. Nakonec vmícháme vejce, mletý pepř a zázvor a necháme vychladnout.
Do vepřové kýty vytvoříme pomocí ostrého špičatého nože kapsu, kterou vyplníme směsí mletého masa, vejce a hub, poté kapsu uzavřeme a opečeme ji na zbytku sádla a másla ze všech stran dozlatova. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, podlijeme směsí piva s vodou a zvolna pečeme při teplotě 190°C doměkka. Výpek zahustíme MAGGI Šťávou k vepřovému masu.


Jít na recept Vepřová kýta plněná po staročesku >>