| Rybář | Email šablony | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | FormOffice | Omalovánky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová kýta na víně


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.3.2016

Ingredience:

1/2 kg vepřové kýty
10 dkg slaniny
5 dkg sádla
1 cibule
trochu sladké papriky
sůl podle chuti
citronová kůra
sklenka bíleho vína

Popis:

Vepřové maso z kýty se nakrájí na kousky jako na guláš. Na rendlíku se zasmaží na slanině a troške sádla rozsekaná cibule, přihodí se na hrot nože sladké papriky, vloží osolené kousky masa a dá se zapéci. Přismahnuté podleje se sberačkou vody vyvařené s kostí, přidá se trochu citronové kůry a dusí se na plotně dále. Jakmile začne maso měknouti,zaleje se malou sklenkou vína (bíleho), přidá se štipka cukru, zapráší lžíci mouky a dá se dusit. Měkké maso se vyndá, omáčka se zahostí trochou bledé jíšky, přecedí na maso a obloží dobrým houskovým knedlíkem nebo dusenou rýží.


Jít na recept Vepřová kýta na víně >>