| Snadné hubnutí | Pletení | Domácí účto | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře na PC | Recepty doma | DWN.cz | Email šablony | Zbrojní průkaz | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Vepřová kýta na víně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1/2 kg vepřové kýty | ||||||||
Popis: Vepřové maso z kýty se nakrájí na kousky jako na guláš. Na rendlíku se zasmaží na slanině a troške sádla rozsekaná cibule, přihodí se na hrot nože sladké papriky, vloží osolené kousky masa a dá se zapéci. Přismahnuté podleje se sberačkou vody vyvařené s kostí, přidá se trochu citronové kůry a dusí se na plotně dále. Jakmile začne maso měknouti,zaleje se malou sklenkou vína (bíleho), přidá se štipka cukru, zapráší lžíci mouky a dá se dusit. Měkké maso se vyndá, omáčka se zahostí trochou bledé jíšky, přecedí na maso a obloží dobrým houskovým knedlíkem nebo dusenou rýží. |