| Snadné hubnutí | Omalovánky | Rybář | Domácí účto | Email šablony | Formuláře na PC | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová kotleta na tokajský způsob


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.10.2016

Ingredience:

vepřové kotlety 600 g
sůl 15 g
mouka 50 g
olej 8 cl
mrkev 100 g
petržel (kořen) 100 g
cibule 50 g
česnek 5 g
pepř celý 2 g
tymián 1 g
bobkový list 2 ks
rajčatový protlak 30 g
vývar z kostí 6 dl
tokajské víno 2 dl
hroznové víno 250 g

Popis:

Kotlety lehce naklepat. Osolit, z obou stran obalit v mouce a v troše horkého oleje opéci maso tak, až dostane barvu. Vyjmout z pánve a přendat do hrnce. Ve zbytku oleje orestovat na plátky pokrájenou zeleninu, ochutit celým pepřem, tymiánem a bobkovým listem a přimíchat trochu rajčatového protlaku. Míchat ještě další 1-2 minuty, pak zaprášit moukou a dobře promíchat. Přilít vývar z kostí, osolit a při mírné teplotě dusit pod pokličkou 30-40 minut. Přelít přes sítko na plátky masa. Přilít tokajské víno a přidat oloupané a vypeckované hrozny. Pod pokličkou dusit, až je maso měkké. Kotlety vyjmout, položit na talíř, zalít tokajsou omáčkou. Jako přílohu servírovat vařené brambory ozdobené petrželkou.


Jít na recept Vepřová kotleta na tokajský způsob >>