| Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Počítej Kalorie | Pletení | Email šablony | Omalovánky | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová čína


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:23.3.2010

Ingredience:

Maso: celkem 300 g (můžeme použít i kuřecí maso)
-150 g vepřového masa nakrájeného na hranolky cca 2-4x1cm
-150 g hovězího masa nakrájeného na hranolky cca 2-4x1cm

Na marinádu:
-2 lžíce sójové omáčky
-2 lžíce rýžového vína (může být i jiné)
-2 lžíce arašídového oleje (i jiný)
-1 lžíce hnědého cukru (nemusíme dávat—dle chuti)
-1 lžíce koření pěti vůní
-1 lžíce solamylu
-3 stroužky česneku (jemně nakrájený nebo prolisovaný)
-na kuřecí maso přidáme 1 bílek

Na zeleninu:
-6 jarních cibulek (i norm.cibulky)
-1 červený paprikový lusk
-1 zelený paprikový lusk
-100 g bambusových výhonků-popř.klíčky manga (nebo na nudličky nakrájená kedlubna)-nemusí být.
-100 g klíčků sojových bobů
-1 lžíce rajského protlaku
-1 lžíce sójové omáčky
-150 ml drůbežího vývaru
-1 lžíce kukuřičného škrobu (SOLAMYL)
-sůl
-čerstvě umletý pepř
-tuk nebo olej na pečení
-2 lžíce nasekané pažitky
-100 g mraženého hrášku
-100 g mražené kukuřice
-Určitou část zeleniny můžeme nahradit ČÍNSKÁ ZELENINOVÁ SMĚS MRAŽENÁ
-Hřiby (zavařené nebo předvařené)-můžeme taky
dát
-Hrášek

Popis:

1. Přísady na marinádu společně promícháme,přelijeme směsí maso a necháme minimálně 1 hod. naložené (v lednici i 12hod-je chutnější)

2. Mezitím nakrájíme zeleninu na tenké proužky,okapané maso zprudka opékáme v tuku za stálého míchání 2 minuty (podle toho,až je hotové) a odstavíme do tepla.Zeleninu dáme do zbývajícího vypečeného tuku a 3 minuty pečeme.

3. Vmícháme rajský protlak a sójovou omáčku.Drůbeží vývar rozmícháme se solamylem a zahustíme zeleninu.

4. Přidáme maso,znovu krátce rozpálíme a posypeme pažitkou.


Jít na recept Vepřová čína >>