| Domácí účto | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Rybář | Hromadné emaily | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Pletení | EET Účtenky | FormOffice | Recepty doma | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Velikonoční Šoldra | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: vývar z uzeného masa | ||||||||
Popis: Uzené maso(krkovička,plecko nebo kýtu)uvaříme a část polévky použijeme při zadělávání těsta.Těsto necháme vykynout.Po vykynutí rozválíme na plát,na jehož polovinu poklademe kousky uzeného masa a po obvodu uvařené klobásky 4-6 ks podle velikosti.Překryjeme volnou částí těsta a vytvarujeme do podoby bochánku.necháme ještě 1/2 hodiny vykynout.Před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem.Pečeme dozlatova.Do téhož těsta můžeme zabalit uvařené klobásky samostatně |