| EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář | Email šablony | Recepty doma | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | DWN.cz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Velikonoční nádivka s čerstvým špenátem


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.7.2009

Ingredience:

500g vepřového bůčku
250g uzené krkovice
8 rohlíků
5 vajec
1 cibule
1 lžíce oleje
špetka muškátového oříšku
250 ml mléka
sůl,pepř
500gšpenátu nebo mladých výhonků petržele
máslo na vymazání form-strouhanka na vysypání

Popis:

1,žloutky rozšleháme ve vlažném mléce,přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek.Směsí zalijeme rohlíky nakrájené na kostičky.

2,uvařený bůček a uzené maso nakrájíme nak ostky.
Špenát spaříme a posekáme. Petržel nasekáme. Vše přidáme k rohlíkům

3,Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do připravené směsi. Osolíme, opepříme a promícháme.

4,Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a nádivku do ní urovnáme. Pečeme při 180 stupních asi 25 - 35 minut.


Jít na recept Velikonoční nádivka s čerstvým špenátem >>