| Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Omalovánky | Pletení | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Email šablony | FormOffice | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Rybář | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Velikonoční beránek od Antonína


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:11.6.2009

Ingredience:

75g tuku
75g cukru
špetka soli
1 vanilkový cukr
1 vejce
100g hladké nebo polohrubé mouky
50g mletých mandlí
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
2 lžíce mléka
kůra z citronu
moučkový cukr

Popis:

Tuk, cukr, sůl a vanilkový cukr ušleháme do bělavé pěny. Do všeho přišleháme vejce. Mouku, mleté mandle a kypřící prášek, po lžících vše opatrně přimícháme do vaječné pěny. Přidáme mléko a strouhanou citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na beránka dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pak jí naplníme těstem a povrch uhladíme do roviny. Pečeme na střední liště trouby cca 40 minut dozlatova. Je- li těsto upečené vyzkoušíme špejlí. Zapíchneme ji doprostřed beránka, a pokud se už nan i nelepí, můžeme vyndat z trouby. Beránka necháme asi 30 minut vychladnout. Opatrně ho vyklopíme z formy, aby se nerozlámal, posypeme moučkovým cukrem.


Jít na recept Velikonoční beránek od Antonína >>