| Email šablony | Počítej Kalorie | Omalovánky | Hromadné emaily | Pletení | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Rybář | FormOffice | EET Účtenky | DWN.cz | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Domácí účto |
|
| ||||||||
Vdolky s povidly. | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Pro 4 osoby: | ||||||||
Popis: 1. Droždí promícháme s cukrem, rozředíme vlažným mlékem, přidáme trochu mouky a necháme vykynout. 2. Do zbytku mouky přidáme podtupně vejce, cukr, sůl, lžíci oleje, mléko ( trochu si necháme na pozdější rozdělání tvarohu) a vykynutý kvásek. Směs pečlivě promícháme a vypracujeme v hladké těsto, které necháme v teple kynout. 3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na silnější plát. Tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolečky. Dáme na pomoučené prkénko, přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout. Mezitím si připravíme povidla. Švestky řádně omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky.Dáme je do kastrolu, přidáme lžíci cukru, trochu vody a asi 10 minut povaříme. Pak přidáme švestková povidla a za stálého míchání vše svaříme. Švestkový "rozvar" necháme dokonale vychladnout. 4. Na pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do středu vdolečků uděláme palcem důlek a touto stranou je vkládáme do horkého oleje. 5. Smažíme z obou stran dozlatova. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a mlékem. Vdolky potřeme povidly a ozdobíme tvarohem a mátou. Doba přípravy přibližně 60 minut, 1 porce asi 3 516 kJ/839 kcal. |