| Pletení | FormOffice | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře na PC | Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vánoční zelňačka


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:4.3.2015

Ingredience:

250 g hovězího masa
250 g vepřového masa
150 g uzeného bůčku
100 g domácí klobásy
100 g cibule
750 g kysaného zelí
1 ks kysaná smetana
30 g sušených hub (lze i čerstvé)
2 ks feferonky
8 ks sušené švestky
3 stroužky česneku
pepř
sůl
polévkové koření
mletá paprika a bobkový list

Popis:

Uzené maso uvaříme a necháme vychladit. V jiné nádobě na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme, přidáme papriku a dusíme. Později přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, namočené a zcezené houby (nebo čerstvé podušené), rozetřený česnek. Podlijeme a dusíme doměkka. Do vody od uzeného dáme vařit zelí, přidáme bobkový list, feferonky, švestky a klobásu. Uvařenou klobásu vyjmeme a nakrájíme na kolečka. K vařenému zelí přidáme nakrájené maso a klobásu, vlijeme hovězí a vepřové s houbami, dochutíme a podle potřeby zředíme vařící vodou. Každou porci polévky zdobíme kysanou smetanou.


Jít na recept Vánoční zelňačka >>