Popis:
Rozpustte máslo a dejte ho na chvilí zchladnout. Celé balení sušenek rozdrtte bud mixerem nebo můžete požít osvědčený trik:
sušenky dejte do pevneho mikrotenového sáčku a rozdrtte je válečkem.Sušenkovou drt smíchejme s rozpuštěním máslem.Formu vyložte pečícim papírem.Pak do ní sušenkový základ rovnoměrně rozložte a pořádně ho stlačte.
Připravte si do mísy tvaroh, smetanu,cukr krystal, anilkový extrakt (případně vanilkovy cukr) a jemně promíchejte.
Až se všechno spojí, přidejte vejce, hezky jedno podruhém.
Lehce promíchejte (tvaroh nesmíte míchat dlouho).Připravenou hmotu vlijte na sušenkový základ.
Troubu předehřejte na 200°C. Pečte 10 minut, pote zmírněte teplotu na 160C. a pečte dalších 70 minut, až se okraje tvarožníku nadýchnout a začnou mít hnědou barvu. Troubu po dobu pečení neotvírejte!
Upečený koláč dejte na 1 hodinu vychladnout.
Nafoukle okraje oddělte od boční formy nožem a koláč uložte na 4 hodiny do ledničky-aby pořadně vychladl.Pak užete naporcovat a naskladat na talíře.Nejlahodnější je politý rozmačkaným ococemnebo alespon rozředěným kvalitní džemem.
|