| Domácí účto | Pletení | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Recepty doma | Rybář | Formuláře na PC | DWN.cz | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Valentýský koláč


Doba přípravy:04:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:16.3.2014

Ingredience:

1 balení kakaových sušenek BEBE
125g másla
80g cukru krystal
360g měkkeho tvarohu
4 vejce
1 kelímek smetany ke šlehání (150ml)
1 lžičku vanilkoveho extraktu nebo 1 vanilkový cukr

Popis:

Rozpustte máslo a dejte ho na chvilí zchladnout. Celé balení sušenek rozdrtte bud mixerem nebo můžete požít osvědčený trik:
sušenky dejte do pevneho mikrotenového sáčku a rozdrtte je válečkem.Sušenkovou drt smíchejme s rozpuštěním máslem.Formu vyložte pečícim papírem.Pak do ní sušenkový základ rovnoměrně rozložte a pořádně ho stlačte.
Připravte si do mísy tvaroh, smetanu,cukr krystal, anilkový extrakt (případně vanilkovy cukr) a jemně promíchejte.
Až se všechno spojí, přidejte vejce, hezky jedno podruhém.
Lehce promíchejte (tvaroh nesmíte míchat dlouho).Připravenou hmotu vlijte na sušenkový základ.
Troubu předehřejte na 200°C. Pečte 10 minut, pote zmírněte teplotu na 160C. a pečte dalších 70 minut, až se okraje tvarožníku nadýchnout a začnou mít hnědou barvu. Troubu po dobu pečení neotvírejte!
Upečený koláč dejte na 1 hodinu vychladnout.
Nafoukle okraje oddělte od boční formy nožem a koláč uložte na 4 hodiny do ledničky-aby pořadně vychladl.Pak užete naporcovat a naskladat na talíře.Nejlahodnější je politý rozmačkaným ococemnebo alespon rozředěným kvalitní džemem.


Jít na recept Valentýský koláč >>