| Recepty doma | Formuláře na PC | Omalovánky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | FormOffice | DWN.cz | EET Účtenky | Pletení |
|
| ||||||||
Valašský frgál | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 250 ml mléka | ||||||||
Popis: Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravím kvásek. Utřeme olej a sádlo se zbylým cukrem a žloutky. Přidáme k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a necháme vykynout cca 2-3 hodiny. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly ( každý váží 250g). Každý díl rozválíme přímo na vymazaném plechu do průměru cca 35 cm a vykrojíme kruh. Okraje frgálu se snažíme nechat trochu vyšší, aby nevytékala náplň a potřeme je vajíčkem. Na těsto se může dát náplň tvarohová, maková, ze sušených hrušek, nebo třeba pouze borůvky. |