| Recepty doma | Omalovánky | FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Pletení | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Rybář | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Valašská kyselica od Jana


Doba přípravy:01:45
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:7.12.2020

Ingredience:

velká cibule,
olej,
2 kostky zeleninového bujónu,
3 zarovnané čajové lžičky sušeného česneku,
6 brambor,
2 nožky kvalitní paprikové klobásy,
zakysá smetana,
sklenici zelí v sladko-kyselém nálevu
koření:
kmín-drcený,
bobkový list,
mleté nové koření,pepř,
majoránka,
kvalitní sladká paprika

Popis:

na oleji necháme zesklovatět jemně nasekanou cibulku, přidáme na tenčí kolečka nakrájenou klobásu, mírně opepříme, okmínujeme, zaprášíme trochou sladké papriky a orestujeme.
poté přilijeme potřebné množství předem uvařeného zeleninového vývaru. přidáme brambory nakrájené na kostky cca 2x2 cm, bobkový list, nové koření (3 kuličky, nebo 3x na špičku čajové lžičky mletou variantu).
krátce povaříme, přidáme zelí i s nálevem, dosypeme zbytek papriky a vaříme dokud zelí nezměkne.
ke konci vaření přidáme na jemno utřený česnek a hrstičku majoránky rozemnutou v dlaních.
ve finále dle chuti dosolíme, popřípadě dokořeníme. po skončení varu přidáme zakysanou smetanu a řádně promícháme.


Jít na recept Valašská kyselica od Jana >>