| Zbrojní průkaz | Pletení | DWN.cz | Domácí účto | Email šablony | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Omalovánky | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice |
|
| ||||||||
Vafle podle Mildy | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1/4 l mléka | ||||||||
Popis: V mléce rozšleháme vejce se solí, postupně přidáváme prosátou mouku a rozmícháme na zahoustlé těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet. V uzším hrnečku rozehřejeme tuk, do horkého vložíme vaflovou formičku, nahřejeme ji, z tuku ji vyjmeme, tuk odstříkneme, vložíme ji do těsta jen ke kraji formičky a ponoříme do horkého tuku a osmažíme. Pracujeme velmi rychle, aby se vafle správně a úhledně osmažily. Osmaženou vafli vidličkou sesuneme na papírový ubrousek, aby se přebytečný tuk odsál, a celý postup opakujeme do spotřebování těsta. Ještě teplé vafle pocukrujeme a podáváme. Můžeme je připravit i na slano, tak že je po osmažení posypeme jemnou solí a mletým kmínem. |