| Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | FormOffice | Domácí účto | Recepty doma | Rybář | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Email šablony | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Utopenci


Doba přípravy:
Počet porcí:15
Autor:
Přidáno/změněno:18.5.2014

Ingredience:

na pětilitrovou láhev je třeba :
dvě kila špekáčků, nebo točeňáku
kilo cibule
půl litru octa
dva litry vody
mletý pepř
drcené chilli
jeden střední kořen křenu
balíček deka

Popis:

Utopence štamgasta Bédy.
Ocet s vodou a dekem se vaří asi pět minut a nechá se zchladnout tak ,aby byl vlažný . oloupanou uzeninu pokrájíme na půlky dlouhé deset cm a položíme základní vrstvu, tu opepříme, přidáme špetku chilli, lžičku strouhaného křenu a zasypeme bohatě cibulí nakrájenou na kolečka. Ve stejném poradí vrstvíme a pěchujeme suroviny až do vrchu sklenice. Zalijeme vlahým nálevem, zakryjeme celofánem a dáme na čtyři až šest dnů na chladné a temné místo.







Čardáš pivního sanatoria.


Na čtyři porce je třeba : Osm špekáčků
Čtyři cibule
Čtyři lžíce hořčice
Čtyři lžíce olej
Chilli
Čtyři lžičky směsi sladké papriky a mletého pepře v
poměru pět ku jedné.
Osm lžic kečupu osm lžic worchestrové omáčky


Do zářezu oloupaných špekáčků obalených ve směsi papriky a pepře se dá cibule a zalije se to nálevem připraveným z ostatních surovin. Již po dvou dnech je to jedlé. Tato náplň je zhruba na 2,5 litrovou sklenici.


V obou případech je dobré vědět kde nechal hostinský pííííííípu.


Jít na recept Utopenci >>