| Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Pletení | Domácí účto | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | Omalovánky | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Utopenci-Vltavíni


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.8.2013

Ingredience:

Na 2 litrovou láhev potřebujeme:
10-12 špekáčků (koupíme ty, které skutečné špekáčky co nejvíce připomínají)
1,5 - 2 dcl octa
1/2 litru vody
2 lžíce plnotučné hořčice
1/2 lahvičky ostrého kečupu, nebo i víc
1/2 lžíce worcestru
2 lžíce sojové omáčky
pár kuliček nového koření, celého pepře, trochu chilli a soli, 5 bobkových listů, trochu oleje
asi 5 cibulí

Popis:

Špekáčky oloupeme a rozkrojíme po délce na půl.
Vodu, ocet a vše ostatní, samozřejmě mimo cibule, svaříme. Do sklenice střídavě klademe poloviny špekáčků a kolečka cibule. Nedáváme je ale do sklenice stylem padni jak padni, ale pěkně nastojato porovnáme. Mezi jednotlivými utopenci se totiž po zalití lákem nevytvoří žádné nežádoucí vzduchové kapsy, které nám během zrání probublávají nahoru, kde se potom láku nedostává! Zalejeme svařeným nálevem, ze kterého jsme vyjmuli bobkový list - klidně i teplým (pokud věříme, že nám neprdne ta sklenice).
Uzavřeme sklenici celofánem, uložíme ji do chladu a za týden jdeme do toho! Nezbouchejte je ale dřív, vyplatí se počkat! Dle mého názoru jsou nejlahodněji zamřelé tak za 10 dnů.


Mám k tomu i 2 obrázky, nevím jak je přidat


Jít na recept Utopenci-Vltavíni >>