| Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář | Pletení | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Zbrojní průkaz | Email šablony | Počítej Kalorie | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Utopenci s cibulí , zelím a paprikou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:21.1.2016

Ingredience:

do flašky
špekáčky – 2 kg / 20–22 kusů
zelenina
cibule – 2–3 střední cibule
zelí (bílé) – 1/2 menší hlávky
paprika (červená) – 1/2 lusku
česnek – cca 10 stroužků
feferonka – pár plátečků
olivy – 1 menší lahvička
koření
hořčice (plnotučná) – 1 menší kelímek
kečup – podobně jako horčice
pepř – mletý i celý
koriandr – pár zrníček
bobkový list – 3 listy

do láku (cca 2l)
ocet – 0,6l
voda – 1,2l
olej – 1 polévková lžíce
sůl – 5 lžic
cukr – 3/4 lžíce

Popis:

Příprava láku
Do většího hrnce nalijeme ocet a vody. Přivedeme k varu. Zmírníme. Přisypeme cukr a sůl. Přilijeme olej. Necháme 2 minuty vařit. Odstavíme a necháme vychladit.

Příprava láhve
5l láhev vypaříme a utřeme do sucha. Očistíme zeleninu (cibuli, česnek, zelí, papriku). Cibuli a zelí nakrájéme na kolečka nebo půlky koleček a ty rozdělíme ručně na plátky. Připravíme špekáčky: oddělíme jednotlivé kusy, v každém vyřízneme vedle sebe dvě podélné rýhy. Do nich střídavě vložíme cibuli a česnek a nakydáme trochu hořčice a kečupu. Trochu popepříme.

Do flašky skládáme zeleninu a buřty do vrstev: zelí+cibule+paprika – buřty. Do jedné vrstvy se vejde okolo 5 buřtů. Přidáme také trochu oliv, česneku, plátečky feferonky a zrníček pepře, občas bobkový list a zrníčko koriandru.

Vše důkladně naskládáme a případně trochu upěchujeme. Nakonec obsah láhve zalijeme vlažným lákem tak, aby všechen vzduch vybublal ven. Hrdlo zavážeme igelitem a gumičkou, nebo jiným víkem.

Utopence uložíme na týden do chladu, nejlépe někam do sklepa nebo do spíže.


Jít na recept Utopenci s cibulí , zelím a paprikou >>