| Rybář | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony | Recepty doma | DWN.cz | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Utopenci Gejza


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:12.11.2009

Ingredience:

2 kg méně tučných špekáčků
1.75 kg cibule
600 ml octa
1250 ml vody
5 polévkových lžic soli - 120g
1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g
3/4 polévkové lžíce cukru - 10g
1 polévková lžíce oleje
3 bobkové listy
na špičku nože chilli

Popis:

Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice.
Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít - stačí celofán a gumička.


Jít na recept Utopenci Gejza >>