| Zbrojní průkaz | FormOffice | Rybář | EET Účtenky | Recepty doma | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Hromadné emaily | Formuláře na PC | DWN.cz | Email šablony | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení |
|
| ||||||||
Utopence po hasičsku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Špekáčky | ||||||||
Popis: Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáky řozřízneme po délce na 4 kusy. Vezmeme sklenici 1,5l např. od okurek a vyložíme dno kolečkami cibule.Na tyto kolečka naskládáme nařezané špekáčky tak, abychom zakryli celou plochu sklenice. Takto pokračujeme ve vrstvách cibule a špekáčků, až do plné sklenice. Do hrnce dáme 1,5 litru vody, do které přidáme špetku soli,2 kávové lžičky cukru, 1-2 feferonky dle chuti celý pepř - 10 kuliček, 4 kuličky nového koření, 3 listy bobkového listu, 1 stroužek česneku a 1,5 dcl octa. Toto vše v hrnci svaříme- můžeme i dochutit a vařícím lákem zalijeme připravenou sklenici s cibulí a špekáčky.Po zalití ihned zavřeme víčkem a zabalíme do utěrek, aby sklenice pomalu vychladla. Po vychladnutí dáme sklenici do lednice.Po vychlazení v lednici cca 1hodina, lze utopence již konzumovat - zalití vařícím lákem má tu vlastnost, že nemusí být utopenci dlouho naloženy. |