| Snadné hubnutí | Email šablony | Rybář | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Pletení | Formuláře na PC | EET Účtenky | Recepty doma | DWN.cz | Domácí účto | FormOffice | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ústřice po benátsku


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.5.2016

Ingredience:

2 tucty ústřic
1 lžíce sekané petrželky
1 stroužek česneku
1 lžička jemně strouhané housky
1 lžíce olivového oleje
tymián
mletý pepř

Popis:

Ústřice opatrně otevřeme a vnitřní vodu zachytíme. Odstraníme vrchní lasturu a ústřice z lastur vyjmeme. Spodní lastury dobře opereme a ústřice do lastur vrátíme. Strouhanou housku smícháme s jemně sekanou zelenou petrželkou, cayenským pepřem a povolíme zachycenou vodou z ústřic. Směs rozdělíme stejnoměrně na připravené ústřice, posypeme strouhaným parmezánem, pokapeme máslem a několik minut zapékáme. Podáváme velmi horké s citrónem nakrájeným na dílky.


Jít na recept Ústřice po benátsku >>