Ingredience:
4 králičí stehna
150ml černého piva
60g anglické slaniny
120g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
olej
1,5 g divokého koření (pepř celý, nové koření, bobkový list)
1 citrón
1 lžíce octa
30g cukru krystal
30ml rajčatového protlaku
20g švestkových povidel
40g hladké mouky
500ml vody
100g brusinkového kompotu
sůl
|
Popis:
1.Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách, aby s maso zatáhlo.
2.Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a mírně osmahneme na 5 lžících oleje, přidáme rajčatový protlak, cukr, citron, divoké koření, švestková povidla a zarestujeme
3.Zastříkneme octem, zalijeme tmavým pivem, vodou a krátce povaříme.
4.Vložíme opečené maso a podusíme doměkka.
5.Ze zbylého oleje a mouky připravíme světlou zásmažku.
6.Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, rozšleháme, dochutíme solí a provaříme.
7.Do omáčky přidáme polovinu dávky brusinek.
8.Hotové zdobíme plátkem citronu s brusinkami.
|