| Rybář | FormOffice | Pletení | Zbrojní průkaz | Recepty doma | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Domácí účto | Omalovánky | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ukrajinský boršč


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:30.6.2015

Ingredience:

250g mäsa (ľubovoľný výber)
kosti
250g cvikly
350g hlávkovej kapusty
400g zemiakov
2 mrkvy
1 petržlen
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
80g paradajkový pretlak
1 lyžica múky
2 lyžice masti
1 lyžica cukru
trochu octu
2 lyžičky papriky
soľ
mleté čierne korenie
2 bobkové listy
petržlenová vnať
kyslá smotana
kôpor
2
5 l vody

Popis:

Z mäsa a kostí pripravíme vývar. Koreňovú zeleninu a kapustu pokrájame na hrubšie rezance a podusíme na masti. Osobitne dusíme cviklu s rajčiakovým pretlakom a octom. Do precedeného vývaru vložíme podusenú zeleninu, kapustu, pokrájané zemiaky a zapražíme cibuľovou zápražkou, kým zemiaky nezmäknú. Pred dovarením pridáme na rezance pokrájané mäso, udusenú cviklu, rozotretý cesnak a korenie. Hotovú polievku prichutíme soľou. Smotanu podávame osobitne.


Jít na recept Ukrajinský boršč >>