| Domácí účto | Recepty doma | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře na PC | DWN.cz | Rybář | FormOffice | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ukrajinský borčš


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:4.4.2016

Ingredience:

500g hovězího (nebo vepřového) masa
1 malá kost do polévky
300g červené řepy
300g brambor
2 menší mrkve
400g čerstvého zelí
2 střední cibule
2 velké lžíce škvařeného sádla
100g rajčatového protlaku
200g smetany
bobkový list
sladká paprika
petržel
kopr
sůl

Popis:

Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme 3-mi litry vody a vaříme 50-60 minut (pokud je hovězí maso) nebo 30-40 minut (pokud je to vepřové)
Přidáme celé očištěné řepy, jednu nadrobno nakrájenou cibuli a vaříme na slabém ohni 20 minut.
Přidáme na kousky nakrájené brambory
Zvlášť si na pánvičce nebo v kastrůlku připravíme zásmažku. Na ni si nachystáme nakrájenou mrkev a dáme ji na rozpuštěné sádlo (pokud je borčš z vepřového) nebo na rozpálený olej (pokud je z hovězího). Smažíme 3 minuty. Potom mrkev vybereme lžičkou a dáme do boršče. Nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na tom samém oleji nebo sádle dočervena. Dále přidáme protlak a 2-3 minuty neustále mícháme.
Připravenou zásmažku přidáme do boršče spolu s nastrouhaným zelím, bobkovým listem a sladkou paprikou. Všechno vaříme ještě přibližně 10 minut na slabém ohni.
Nakonec vytáhneme řepu, nastrouháme na hrubém struhadle a vrátíme do boršče.

K boršči na stůl servírujeme kysanou smetanu a nadrobno nakrájený kopr nebo petržel, které se přidávají podle chuti.


Jít na recept Ukrajinský borčš >>