| EET Účtenky | Formuláře na PC | Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Rybář | Snadné hubnutí | FormOffice | Domácí účto | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Pletení | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Úhor podla Terézie Vansovej, r. 1937


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

ryba - úhor
0.1 lita octu
sol
zelenina - mrkva
zeler
petrzlen
cibula
cierne mlete korenie
1 bobkovy list
1 list salvie

Popis:

Úhor, ocisteny, poreze sa na kusy, pouklada na misu a poleje vrelym, osolenym octom a chvilku sa necha v tomto octe stat. Na rajnici sa vari nadrobno porezana zelenina - v akuratnom mnozstve: mrkev, zeler, petrzel, cibula, cierne korenie, 2 bobkove listy a podla chuti aj 1 list salvie a na prichutenie aj nieco soli a octu. Potom sa ocot precedi, ked vychladne, postavi sa znovu i s kusami ryby do tej istej nadoby kde vrela predtym zelenina a prida sa este trochu bieleho vina. Ked je ryba uvarena (asi 20 minut), vezme sa von a ocot sa moze s niekolkymi rozmieaanymi zltkami a kaperlami zavarit na omacku, ktorou sa ryba poleje.
Udrzanie ryb: Ked sme nuteny ryby na paru dni odlozit alebo postou poslat, vypitvajme ich, naplnme prhlavou (koprivou) zvrchu i zdnuky. Vsetko to spolu omotajme starou, v octovej vode zamocenou satkou a tak polozme do pivnice (sklepa) alebo postou poslime.


Jít na recept Úhor podla Terézie Vansovej, r. 1937 >>