| EET Účtenky | Formuláře na PC | Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Rybář | Snadné hubnutí | FormOffice | Domácí účto | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Pletení | Omalovánky |
|
| ||||||||
Úhor podla Terézie Vansovej, r. 1937 | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: ryba - úhor | ||||||||
Popis: Úhor, ocisteny, poreze sa na kusy, pouklada na misu a poleje vrelym, osolenym octom a chvilku sa necha v tomto octe stat. Na rajnici sa vari nadrobno porezana zelenina - v akuratnom mnozstve: mrkev, zeler, petrzel, cibula, cierne korenie, 2 bobkove listy a podla chuti aj 1 list salvie a na prichutenie aj nieco soli a octu. Potom sa ocot precedi, ked vychladne, postavi sa znovu i s kusami ryby do tej istej nadoby kde vrela predtym zelenina a prida sa este trochu bieleho vina. Ked je ryba uvarena (asi 20 minut), vezme sa von a ocot sa moze s niekolkymi rozmieaanymi zltkami a kaperlami zavarit na omacku, ktorou sa ryba poleje. |