| Formuláře na PC | DWN.cz | Omalovánky | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Email šablony | EET Účtenky | Rybář | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | FormOffice | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Úhoř na víně


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:10.12.2009

Ingredience:

1 kg čerstvého úhoře
1 1/2 sklenice suchého bílého vína
1/2 sklenice zeleninového bujónu
1 1/2 lžíce oleje
1 svazek petželky
1 svazek kopru

Popis:

Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku opláchneme (několik snítek odložíme na ozdobu) a nasekáme. Hlubokou teflonovou pánev rozpálíme, vložíme kousky úhoře a po všech stranách je osmažíme. Zalijeme bujónem s polovinou dávky vína, přidáme petželku a kopr. Přikryjté pokličkou dusíme asi 30 minut. Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu. Podáváme s rýží nebo brambory.


Jít na recept Úhoř na víně >>