| Formuláře na PC | DWN.cz | Omalovánky | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Email šablony | EET Účtenky | Rybář | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | FormOffice | Domácí účto |
|
| ||||||||
Úhoř na víně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg čerstvého úhoře | ||||||||
Popis: Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku opláchneme (několik snítek odložíme na ozdobu) a nasekáme. Hlubokou teflonovou pánev rozpálíme, vložíme kousky úhoře a po všech stranách je osmažíme. Zalijeme bujónem s polovinou dávky vína, přidáme petželku a kopr. Přikryjté pokličkou dusíme asi 30 minut. Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu. Podáváme s rýží nebo brambory. |