| Rybář | Email šablony | Recepty doma | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Omalovánky | Pletení | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře na PC | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Tvarohový krémovník


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:30
Autor:
Přidáno/změněno:4.1.2016

Ingredience:

Těsto:
220 g polohrubé mouky
120 g Hery
120 g moučkového cukru
1 vejce
2 žloutky
1 ČL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Náplň:
500 ml mléka
500 g měkkého tvarohu
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
150 ml oleje
1 vejce
3 žloutky
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
Sníh:
5 bílků
5 PL cukru krupice

Popis:

1. Na vál dáme mouku, cukr, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme vejce a žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme na asi 30 minut do lednice.
2. Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3-4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů, tak aby výška těsta byla asi 2 cm.
3. Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižším stupni otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40-45 minut.
4. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160°C.
5. Krémovník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.


Jít na recept Tvarohový krémovník >>