| Počítej Kalorie | Hromadné emaily | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Rybář | Domácí účto | Pletení | Omalovánky | Email šablony | Zbrojní průkaz | FormOffice | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Tvarohový koláč s rybízem


Doba přípravy:01:40
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:1.3.2015

Ingredience:

těsto:
350 g polohrubé mouky
1 balíček vanilkového cukru
100 g moučkového cukru
200 g másla
1 vejce
tvarohová směs:
250 g rybízu
100 g másla
4 vejce
750 g měkkého tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
po 2 lžících citr. kůry a šťávy
1 balíček vanilk. pudinku
150 g moučkového cukru
150 ml smetany
50 g cukru na karamel

Popis:

Do mísy dáme mouku, vanilkový cukr, moučkový cukr, máslo nakrájené na vločky, vejce a ze všech přísad vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Rybíz přebereme, omyjeme a necháme okapat. Do mísy dáme změklé máslo, moučkový cukr a postupně vmícháváme vejce, tvaroh, vanilkový cukr, citrónovou kůru i šťávu a pudinkový prášek. Smetanu ušleháme dopevna a zapracujeme do tvarohové směsi.
Těsto vyválíme na pomoučeném válu. Dno rozvírací formy o průměru 26 cm vyložíme papírem na pečení a potom naplníme těstem. Polovinu tvarohové náplně rozetřeme na těsto, navrstvíme rybíz, rozetřeme druhou polovinu tvarohové náplně a povrch pečlivě uhladíme. Troubu předehřejeme na 175 °C. Do menšího rendlíku dáme cukr a 1 lžíci vody. Zahříváme, dokud cukr nezkaramelizuje. Tekutý karamel rozdělíme na povrch dortu. Koláč pečeme asi 35 minut, potom snížíme teplotu trouby na 150 °C a pečeme ještě 20 minut.


Jít na recept Tvarohový koláč s rybízem >>