| Zbrojní průkaz | Recepty doma | DWN.cz | Snadné hubnutí | Pletení | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Tvarohovo-jahodový dort


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:17.5.2017

Ingredience:

korpus:
300 g sušenek Esíček
100 g másla
náplň:
500 g měkkéhho tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany
210 g krystalového cukru
200 g jahod
kůra z jednoho citronu
6 plátků želatiny
želé:
200 g jahod
4 plátky želatiny
1 lžíce cukru
2 lžíce rumu
dále: asi 100 g jahod

Popis:

Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Dno dortové formy (průměr 24 cm) vyložíme papírem na pečení drobkovou směs do ní rovnoměrně namačkáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Do mísy dáme tvaroh, cukr, zakysanou smetanu, rozmačkané jahody a citronovou kůru. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme hladkou hmotu. Plátky želatiny na deset minut namočíme do vody, vymačkáme a se dvěma lžícemi vody zahříváme za stálého míchání dokud se želatina nerozpustí. Přidáme k ní 2 lžíce tvarohové hmoty, promícháme, přidáme k ostatní tvarohové hmotě a šlehačem zašleháme. Pak vařečkou vmícháme do tuha ušlehanou smetanu. Nalijeme do formy na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do ledničky (asi 3 hodiny). Jahody na želé rozmixujeme a svaříme s cukrem a rumem. Do této horké hmoty dáme namočené plátky želatiny (10 minut) a mícháme dokud se želatina zcela nerozpustí. Za občasného zamíchání necháme zchladnout. Dort poklademe rozpůlenými jahodami a zalijeme je chladnoucím želé. Znovu dáme do ledničky a necháme důkladně ztuhnout.


Jít na recept Tvarohovo-jahodový dort >>