| Domácí účto | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Omalovánky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Email šablony | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Tomův pilaf


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:13.6.2009

Ingredience:

2-3 cibule;
rýže;
olej;
broskvový nebo jiný ovocný kompot;
rozinky;
sůl;
sojová omáčka;
kuřecí maso,ale může být i vepřové
kabanos nebo klobása;
koření - gyros nebo čínská směs nebo prostě podle chuti; pálivá paprika;
vajíčko;
loupané arašídy;
solamyl;
špetka cukru;

Popis:

Na rozpáleném oleji osmažíme do hněda nakrájenou cibuli, kterou posypeme pálivou paprikou a pokapeme sojovou omáčkou. Mezitím propereme rýži v tekoucí teplé vodě ( množství podle potřeby). Na usmaženou cibuli nasypeme propranou rýži, necháme lehce osmahnout a potom zalejeme teplou vodou a promícháme. Přidáme sůl a necháme vařit až do uvaření rýže.
Mezitím si na kousky nakrájíme kuřecí maso (nebo vepřové,kabanos či klobásu), posypeme solamylem, vyklepneme na to jedno (i více)vajíčko, přidáme - koření, sojovou omáčku, sůl, arašidy, špetičku cukru a důkladně promícháme. Potom tuto směs osmažíme na rozpáleném oleji. Když je maso měkké a dochucené, přidáme celý kompot (ananasový nebo i jiný, moc dobrý je švestkový, ale švestky musí být odpeckované a na půlky). Celou směs promícháme s kompotem a jeho šťávou, přikryjeme pokličkou a necháme podusit.
Hotovou směs masa přidáme do mokré a mastné rýže (voda z rýže se neslévá, protože rýži vaříme bez pokličky. Její mokrá konzistence je důležitá) a po důkladném promíchání můžeme podávat na stůl.
Toto jídlo je také chutné za studena.
Přeji dobrou chuť Tom


Jít na recept Tomův pilaf >>