Popis:
- smíchejte jogurt s cukry
- ušlehejte šlehačku
- nabobtnalou želatinu (ve 2 lž Amaretta) rozpusťte v zahřátém kastrůlku s troškou vody (ne víc než 1 lž) - pozor nesmí dojít k varu! Jen pomocí metličky a tepla rozpustit. a přidat postupně několik lžic jogurtu
- to vše pak vmíchat do zbylého jogurtu
- vše pak opatrně (pomalu nejvíc na 2) vešleháme šlehačem do Mascarpone
+ už jen pomocí stěrky vmícháme šlehačku
Skládáme vrstvy piškotů,vždy cukrovou stranou vzhůru, pokapeme částí směsi (2 lž Amaretta a 5 lž hodně silné kávy), 1/2 krému (samozřejmě záleží na velikosti a výšce formy) a opakujeme, v každém př. končíme krémem, jenž silně zasypeme kakaem, před podávání mužeme ozdobit rozp.čokoládou a mátou. Krájí se opravdu dobře. Já ho dělám do pekáče, vyloženého fólií. Chlazení je moc důležité pro tuhnutí a také kvůli ztrátě určité pachuti Mascarpone a želatiny, někdy i šlehačky, zvlášť použijete-li trvanlivou.
|