Popis:
Nejlépe den předem si nakrájíme kuřecí maso na menší kousky, které dáme do misky a přidáme olej, nakrájenou cibuli, případně nastrouhaný zázvor, česnek na plátky. Osolíme, opepříme a přidáme dostatečné množství grilovacího koření, aby maso dostalo načervenalou barvu. Nakonec přidáme sojovou omáčku. Pořádně promícháme a necháme v lednici min. 12h uležet.
Naložené a uleželé maso pomocí strojku na maso rozemeleme. Takto upravené mleté maso dáme na rozpálenou pánev s trochou oleje a orestujeme. Netrvá to dlouho, stačí aby maso dostalo bílou barvu. Stáhneme teplotu hořáku na minimum a za stálého míchání přidáme nastrouhaný sýr niva nejlépe postupně po dávkách a mícháme až to úplného spojení sýru s masem. Maso na těstoviny je hotové když se celý sýr Niva rozpustí v mase.
Do cca 1l osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny a necháme je vařit cca 10-12min, aby byli trochu tvrdší (aldentte). Připravíme si nakrájenou papriku (menší kousky) a do větší mísy dáme odkapané a schlazené těstoviny nakrájenou papriku a mleté maso z pánve. Pořádně celé promícháme. Připravíme si pekáč, který pomocí másla řádně vymažeme a vysypeme strouhankou. Do takto připraveného pekáče vysypeme promíchané těstoviny s masem a na povrch položíme nahrubo nastrouhaný sýr (gouda, Eidam) a jako poslední nahrubo nastrouhaný sýr zauzený.
Pekáč s těstovinami vložíme do rozehřáté trouby (160°C) a necháme tak dlouho dokud se sýr nerozteče.
Mezi tím si do malého kastrolu nalijeme smetanu a přivedeme do varu. Po zpěnění smetany přidáme jeden trojúhelník sýra, žampiony a za stáleno míchání necháme povařit. Směs je hotová, když dostane hustější konzistenci. Při podávání těstovin na talíř polejeme porci směsí.
|