| Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Rybář | FormOffice | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Email šablony | Pletení | DWN.cz | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře na PC | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Telecí řízky v rajčatové omáčce


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.3.2017

Ingredience:

4 vežké težacie rezne s kosou
hladká múka
6 PL oleja
1 cibuža
čtvrt l bieleho vína
čtvrt l mäsového vývaru
2 PL paradajkového pretlaku
mleté čierne korenie
sož

Popis:

Rezne opláchnite pod studenou vodou, osušte a kraje niekožkokrát narežte. Na panvici zohrejte olej. Mäso z oboch strán osožte, poprášte múkou, dajte na panvicu spolu s ošúpanou a nakrájanou cibužou. Mäso z oboch strán opekajte, kým nedosiahne farbu (asi 20 min.). Podlejte trochou vína a nechajte prevrie. Vývar, ktorý ste pripravili podža návodu na obale, premiešajte s paradajkovým pretlakom, nalejte na mäso, dochute sožou, korením a varte, kým omáčka nezhustne. Mäso duste aspoň hodinu, z času na čas obráte a podlejte vínom. Podávajte s varenými zemiakmi.


Jít na recept Telecí řízky v rajčatové omáčce >>