| Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Pletení | DWN.cz | Formuláře na PC | Omalovánky | Domácí účto | FormOffice | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Email šablony | Recepty doma | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Telecí řízky s meruňkami


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.12.2010

Ingredience:

4 telecí řízky (po 200g)
1 plechovka meruňkového kompotu (asi 425g)
2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku
sůl,bílý pepř
1/8 l bílého vína
250g spirálovitých (nebo jiných) těstovin
1-2 PL solamylu
2 PL nakládaného zeleného pepře
petrželka na ozdobení

Popis:

Maso opláchneme a osušíme. Na sítu necháme okapat meruňky, jejich šťávu si zachytíme a použijeme později na omáčku. Meruňky nakrájíme na kousky a dáme stranou.
Na pánvi rozehřejeme tuk a maso na něm po obou stranách dobře opečeme, potom osolíme a opepříme. Do výpeku přilijeme víno a 1/8 l meruňkové šťávy a pod poklicí dusíme přibližně 20 minut.
Těstoviny nasypeme do většího množství vroucí osolené vody a podle návodu vaříme. Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. V trošce vody rozmícháme solamyl a omáčku jím zahustíme. Osolíme a opepříme. Přidáme meruňky a zelený pepř. Mezitím slijeme těstoviny a necháme je odkapat. Maso s ovocem a těstoviny podáváme ozdobené petrželkou.


Jít na recept Telecí řízky s meruňkami >>