| Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Rybář | Omalovánky | FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Pletení | Email šablony | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Telecí řízky s jablky a plísňovým sýrem


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:23.8.2010

Ingredience:

2 teľacie rezne
jedno jablko
100 g plesňového syra
50 g zeleru
1,25 dl bieleho vína
1,25 dl vývaru
1,23 dl sladkej smotany
1 vajce
2 lyžičky škrobovej múčky
petržlenovú vňať.

Popis:

Ošúpaný zeler nakrájame na malé kocky. Z umytého jablka odstránime jadrovník,
rozštvrtíme a pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Syr pokrájame na pol centimetrové plátky.
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme po obidvoch stranách.
Plameň zmiernime a mäso ešte asi 2 minúty dopekáme. Potom mäso preložíme do ohňovzdornej misy,
poukladáme naň jablká a syr a zapečieme. Na panvici speníme maslo, pridáme zeler a podlejeme bielym vínom a vývarom.
Pripravíme si omáčku zo sladkej smotany, vajca a škrobovej múčky. Asi po 10. minútach omáčku prilejeme do zelerového vývaru
a krátko povaríme. Zapečené rezne polejeme omáčkou, ozdobíme vňaťou a podávame s varenými zemiakmi


Jít na recept Telecí řízky s jablky a plísňovým sýrem >>