| Snadné hubnutí | DWN.cz | Rybář | Recepty doma | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Formuláře na PC | Pletení | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Telecí plátky s cizrnou a fazolovými lusky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:4.3.2015

Ingredience:

600g telecího masa
2 lžíce olivového oleje
200 g fazolových lusků
100g cizrny
3 rajčata
1dl červeného vína
2 lžíce hladké mouky
pepř
sůl

Popis:

Cizrnu nechte aspoň 12 hodin máčet ve vodě. Potom ji nesolenou vařte v tlakovém hrnci asi hodinu.
***Máte-li ji předvařenou z konzervy, stačí vařit jen chvíli.***
Telecí maso (nejvhodnější je z kýty-ořechu) nakrájejte na plátky. Jeden plátek by měl vážit asi 30g.
Obalte plátky lehce moukou a na olivovém oleji opečte zprudka z obou stran.
Potom maso zalijte vínem a duste asi půl hodiny spolu s nakrájenými rajčaty. Osolte a opepřete, dolévejte vařící vodu, duste dalších 15 minut.
Přidejte cizrnu a blanšírované (ve vařící vodě spařené) fazolové lusky.
Duste ještě chvíli, dokud maso není měkké.
Podávejte s bílým chlebem nebo rýží.


Jít na recept Telecí plátky s cizrnou a fazolovými lusky >>