| Formuláře na PC | Recepty doma | DWN.cz | Snadné hubnutí | Email šablony | Pletení | Zbrojní průkaz | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Domácí účto | Rybář | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Telecí na smetaně od Jiřího


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.9.2018

Ingredience:

4 telecí řízky
1 cibule
2 pl přepuštěného másla
1 pl mouky
4 pl brandy
250 ml telecího fondu (nebo hovězí vývar)
150 ml smetany
sůl,pepř

Popis:

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky cca 1 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme 1 pl přepuštěného másla a telecí na něm smažíme cca 5-6 minut. Pak vyjmeme maso z pánve,
zbytek másla přidáme do pánve, rozpálíme a osmahneme na něm cibulku. Zaprášíme moukou a přidáme branky. Zalijeme telecím fondem a necháme projít varem. Pak ještě omáčku vaříme 15 minut na mírném ohni.
Do omáčky vmícháme smetanu, osolíme, opepříme. Maso asi 5 minut prohřejeme v omáčce. Ozdobíme kouskem zelených bylinek. Jako příloha se hodí divoká rýže.

1 porce: 332 kcal/1394 kJ
30 g bílkovin
20 g tuku
4 g sacharidů


Jít na recept Telecí na smetaně od Jiřího >>