| Rybář | Snadné hubnutí | DWN.cz | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Pletení | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Telecí játra na smetaně


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:15.12.2019

Ingredience:

75 dkg telecích jater
mletý bílý pepř
4 dkg hladké mouky
8 dkg másla
4 dkg cibule
trochu vývaru z kostí
1 dkg kapar
1 lžíce octa
1/8 litru kyselé smetany a sůl

Popis:

Opláchnutá a očištěná játra nakrájíme na plátky asi 1/2
cm silné, trochu je opepříme,poprášíme moukou a rychle je na tuku po obou stranách opečeme. Potom játra vyjmeme,do tuku přidámedrobně nakrájenou cibuli,do růžova ji osmažíme,zaprášíme trochou mouky,podlijeme vývarem a smetanou,přidáme drobně nasekané kapary,sůl,ocet a vše dobře povaříme.Do hotové omáčky vložíme opečená játra a 6 minut je v ní podusíme.
Příloha : bramborová kaše,dušená rýže,nočky.


Jít na recept Telecí játra na smetaně >>